man funderar på Metas Llama 2

Meta utmanar Chat GPT – Lanserar Llama 2

Meta’s Öppna Källkodsspråkmodell Llama 2 Vinner Popularitet och Partnerskap

Llama 2, Meta’s senaste språkmodell för artificiell intelligens, har snabbt blivit en stark spelare inom AI-världen. Medan GPT-4 från OpenAI och Googles Palm 2 har dominerat scenen, har Llama 2 öppnat upp nya möjligheter och fått uppmärksamhet från flera kända företag.

källa: @zuck, Instagram


En av de mest uppmärksammade skillnaderna är att Meta har valt att släppa Llama 2 som öppen källkod. Detta innebär att utvecklare överallt kan dra nytta av denna språkmodell för att bygga applikationer och chatbotar. OpenAI har fram tills nu varit en av huvudaktörerna inom AI, men frågan är om Meta’s beslut att göra Llama 2 öppet tillgängligt kommer kunna förändra detta.

Intressant nog har Llama 2 också vunnit stöd från andra stora företag. Microsoft har tillkännagivit att de planerar att stödja Llama 2 genom sin molnplattform, Azure. Detta innebär att utvecklare kan dra nytta av Llama 2′ när de bygger sina webbapplikationer på Microsofts plattform.

Ännu en spännande utveckling är Qualcomms engagemang för Llama 2. Från och med nästa år kommer alla Snapdragon-baserade flaggskeppsmobiler att erbjuda inbyggt stöd för Llama 2. Det här betyder att användare kommer att kunna utnyttja fördelarna med generativ AI utan att vara anslutna till internet. 

Framtiden ser ljus ut för Llama 2, och det kommer vara spännande att se hur utvecklare och företag kommer att utnyttja dess kapabiliteter för att skapa innovativa och intelligenta applikationer.

Dela inlägg:

Du kanske även gillar:

Driver du ett tjänsteföretag?

Vi erbjuder sporadiskt tillfälliga erbjudanden för företag inom tjänstesektorn.

Framförallt brinner vi lite extra för företag inom:

  • Redovisning
  • Bygg & Hantverk
  • Psykologi
  • Juridik

Om du vill veta nästa gång vi har ett erbjudande så fyll i uppgifterna nedan.