Man funderar på att köpa följare på Instagram

Köp Följare Instagram

Jag fattar. Du har tröttnat på att se influensers trycka i sig ekologisk granola på amalfikusten medan du  tjänar pengar åt någon annan på ditt 8-17-jobb. Kanske har du precis startat eget, eller bestämt dig för att växa ditt ”personal brand” och låta spons-pengarna rulla in, kanske hoppa på flyget till amalfi? Problemet är att ditt följarantal är lite för litet. Du har ju riktigt krispigt content men det verkar inte nå ut ordentligt än så kanske hade det varit på sin plats att ”hjälpa algoritmen på traven lite granna”? Kanske betala för att skjuta upp like-raketen och sedan plocka bort betalda följarna när livet som influenser tagit fart?

Varför du inte bör köpa följare på Instagram 2023

Här är några anledningar till varför det är en dålig idé att köpa följare på Instagram, och några tips på vad du kan göra istället.

 1. Det strider mot Instagramsanvändarvillkor. Enligt dessa får du inte ”…inte sälja, licensiera eller köpa något konto eller några data som du erhållit av oss eller via vår tjänst.” Ok, men det kan väl inte vara så farligt? tänker du kanske. Det beror på vad man tycker är farligt. Du kommer inte få något bot eller hamna i fänglese. Instagram kan inte bara ta bort sk fejkföljare, men förbehåller sig även rätten att stänga ned konton ditt konto om det upptäcks att du sysslat med denna sorts aktivitet. Att köpa följare på Instagram är alltså en ganska risky business.

  bannad från instagram


 2. Vi har slagit fast att risken med att köpa följare är stor men finns det någon uppsida med att köpa följare då? Man bör fråga sig varför man vill ha fler följare från första början. Om det handlar om att sälja sina produkter online eller öka antalet besökare till sin fysiska butik åstadkommer du ingenting genom att marknadsföra dig mot köpta konton. Tanken är kanske att blotta mängden följare ska hjälpa dig att nå riktiga konton. Tyvärr kommer denna strategi antagligen att ha motsatt effekt. Instagrams algoritm, som avgör hur stor spridning ditt innehåll får och vilka det visas för, belönar engagerande innehåll. Med det menas bilder, foton och filmer som användarna interagerar med. Det behöver inte bara vara genom likes (även om det också är bra), det kan också vara genom sparningar och delningar. Allt detta ses som bevis på att du är en duktig innehållsskapare som driver användare till plattformen och gör att dessa trivs där. Instagram kommer att belöna den sortens skapare genom att visa deras innehåll för fler konton.

  Problemet med köpta konton är att de inte kommer att skapa något engagemang . Om en stor andel av dina följare inte visar något intresse för ditt innehåll ser Instagram detta som ett tecken på att du är en dålig innehållskapare, och kanske rentav en belastning för plattformen; du publicerar ju content som folk inte verkar tycka om – det är inte bra för Instgramas eget varumärke! Som ”bestraffning” kommer du att få dålig spridning och sämre förutsättningar för att ditt konto ska växa, och det är väl ganska rimkligt egentligen?

Vad du bör göra istället

Om du verkligen vill få fler följare på Instagram bör du först och främst ha ett tydligare mål än: få fler följare på instgram. Ett bättre mål är 1000 följare på instagram innan året är slut. Det positiva är att detta inte alls är ett orimligt mål (utan att köpa följare). För en lite mer detaljerad guide kan du titta här, om du har bråttom följer några snabba tips nedan:

 • Undvik utdaterade strategier som följa/avfölja, och att köpa följare.
 • Välj en nisch och optimera din profil med tydlig profilbild och bra beskrivning.
 • Använd highlights, hashtags och geotaggning för att öka synlighet och intresse.
 • Interagera med konton i din bransch före och efter dina egna inlägg.
 • Var konsekvent aktiv och använd CTAs som dela och spara.
 • Använd olika typer av inlägg som enskilda inlägg, reels och karuseller.
 • Använd stories för att behålla och bygga engagemang med befintliga följare.
 • Skapa en daglig rutin för ditt instagramanvändande som innefattar vilken typ av inlägg du ska göra och hur du interagerar med andra konton.
Dela inlägg:

Du kanske även gillar:

Driver du ett tjänsteföretag?

Vi erbjuder sporadiskt tillfälliga erbjudanden för företag inom tjänstesektorn.

Framförallt brinner vi lite extra för företag inom:

 • Redovisning
 • Bygg & Hantverk
 • Psykologi
 • Juridik

Om du vill veta nästa gång vi har ett erbjudande så fyll i uppgifterna nedan.