Så här raderar du ditt Google-konto permanent:
- Gå till myaccount.google.com och logga in på det konto du vill ta bort.
- Klicka på Data och integritet i menyn till vänster.
- Scrolla ner till Fler alternativ och välj Radera ett Google-konto.
- Läs igenom informationen om vad som försvinner. Du kan ladda ner din data först via Google Takeout om du vill spara den.
- Bekräfta din identitet genom att ange ditt lösenord.
- Markera de två rutorna där du bekräftar att du förstår konsekvenserna.
- Klicka på Radera konto.
När kontot är raderat försvinner allt som är kopplat till det: Gmail, Google Drive, Foton, YouTube-kanal, kontakter och kalender. Det går inte att ångra. Om du bara vill ta bort kontot från en mobil går det via Inställningar, Konton, men det raderar inte kontot hos Google.
